Wednesday, October 03, 2007

Var kär, varit kär, älska och älskat

Har funderar mycket på detta under några dagar. Vad är skillnaden och när går man från att älska till att älskat. Vad är det som gör det, hur faller man ur kärleken.

Känslorna blir självklart svagare men det tror jag sker med allt som pågår under lång tid normalt. Det blir liksom vardag, men när kan man säga att man inte längre älskar.

Finns det fler nivåer?

Älska: Älskat
Tycker om: Tyckte om
Neutral: Var neutral
Ogillar: Ogillade (Här är väl det senare positivt ibland)
Hatar: Hatade (Samma här)

Samtidigt när man tänker på att sluta älska, sluta tycka om. Så kommer man osökt till att det kanske är en finit mängd älska som man har. Så när man slutar älska någon så måste det tomrummet fyllas för annars har men minus på känslokontot, som inte heller är bra.

Eller är det så man har en mängd älska som man spenderar och sen blir det slut på kontot om man inte får kärlek tillbaka i samma eller större mängd.

När man slutar älska så känner man nog inte riktigt när det sker utan en dag inser man bara att man slutat älska. Man kan inte ärligt säga att man älskar personen utan kanske har man trillar ner på tycka om, eller ner på neutral från älska.

Det är svårt, kanske kan man inte sätta nivåer utan det är just det. En känsla, en känsla som förändrades från tycka om till älska en gång som senare gick från älska till något annat och man flyter där helt steglöst och vet inte riktigt vad som gör saker eller varför det hände.

En dag älskar man, en dag har man det inte kvar.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home